ریزش منزل مسکونی در چناران + فیلم توضیحات پلیس تهران بزرگ درباره حادثه جوادیه به‌هم‌ریختگی در پیش‌فروش بلیت قطار‌ها همچنان ادامه دارد آخرین اخبار از عملیات جست‌و‌جوی مفقودین معدنِ شازند (۲۸ خرداد ۱۴۰۳) + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٢٨ خرداد ١۴٠٣) | وزش باد شدید همراه با گردوخاک افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی به زمان دیگری موکول شد مواقعی که سگ‌گزیدگی باعث مرگ می‌شود + نظر دامپزشکان آیا زمان واریز معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین‌اجتماعی مشخص شد؟ سایه تورم بر سرِ بازنشستگان | نقدی بر اجرانشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی برخورد ۲ خودرو سواری در جاده اسفراین یک فوتی و ۲ مصدوم برجا گذاشت آپارتمان‌نشینی، نور خورشید و کمبود ویتامین دی! قتل غیرعمد با تماس یک مزاحم! حادثه در یک شهربازی| حدود ۳۰ نفر از چرخ‌وفلکِ وارونه، آویزان ماندند مرگ ۶ حاجی بر اثر گرمازدگی اغفال دختر جوان با شگرد ازدواج و مهاجرت به اروپا توسط شاگرد قهوه‌خانه تصادف پژو ۴۰۵ در روستای بوژان نیشابور پنج مصدوم برجا گذاشت (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) قتل فجیع مرد ثروتمند به‌خاطر طمع ۱۴میلیاردی دوستانش! ضرب‌الاجل تعزیرات برای سازمان‌های هواپیمایی و حمایت سلول درمانی، درمان «زخم پای دیابتی» را ممکن ساخت دومین جسد حادثه معدن شازند از زیر آوار بیرون کشیده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کولیک نوزاد هیچ دارویی ندارد | مصرف این داروها برای کودکان کمتر از دو سال احتمال مرگ را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۲۳۰۴۵۲
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵
کولیک نوزاد هیچ دارویی ندارد | مصرف این داروها برای کودکان کمتر از دو سال احتمال مرگ را افزایش می‌دهد
خیلی از والدین ازآنجاکه تحمل گریه‌ها و اذیت‌های نوزاد خود را ندارند، تحت تاثیر تبلیغات موجود، هر دارویی را امتحان می‌کنند تا از شدت درد نوزاد خود کم کنند. غافل از اینکه این داروها نه‌تنها درد ناشی از کولیک نوزاد را کاهش نمی‌دهد، بلکه گاه عوارض جبران‌ناپذیری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، کولیک یا قولنج نوزادی به گریه بی‌وقفه و بیش از ۳ ساعت نوزاد در روز طی ۳ ماه اول زندگی او گفته می‌شود. این عارضه، یکی از دردناک‌ترین عارضه‌های دوران نوزادی است که علت دقیق آن هنوز شناخته نشده و در بیشتر نوزادان نیز تا چهارماهگی برطرف می‌شود. هرچند تعدادی از نوزادان تا شش‌ماهگی، آن را با خود دارند و به شدت اذیت می‌شوند.

تفاوت گریه کولیک با گریه معمولی نوزاد این است که گریه کولیک ناگهان و ظاهراً بی‌دلیل شروع می‌شود و اغلب در ساعات عصر رخ می‌دهد. گریه کولیک شدیدتر و بلندتر از گریه عادی است و این طور به نظر می‌رسد که نوزادِ مبتلا از درد دارد فریاد می‌زند.

بسیاری از والدین ازآنجاکه تحمل گریه‌ها و اذیت‌های نوزاد خود را ندارند، تحت تاثیر تبلیغات موجود، هر دارویی را امتحان می‌کنند تا از شدت درد نوزاد خود کم کنند. از خرید دارو‌های خارجی مخصوص کولیک تا گوش‌دادن به توصیه قدیمی‌ها و خوراندن قطره‌هایی مثل ترنجبین و اکالیپتوس، شیرخشت و خاکشیر به نوزاد سه‌چهارماهه. غافل از اینکه این دارو‌ها نه‌تنها درد ناشی از کولیکِ نوزاد را کاهش نمی‌دهد، بلکه گاه عوارض جبران‌ناپذیری دارد که پزشکان همیشه درباره آن‌ها هشدار می‌دهند.

کولیک باید طی شود

دکتر سالومه موسوی‌نژاد، متخصص کودکان و نوزادان در این رابطه می‌گوید: خیلی از مادران فکر می‌کنند که با خوراندن شربت یا قطره کولیک به نوزاد، درد او تسکین پیدا می‌کند؛ درحالی‌که کولیک، دوره‌ای دارد که باید طی شود و با هیچ دارویی خوب نمی‌شود. دارو‌های کولیکی هم که پزشک به نوزاد می‌دهد، برای کاهش نفخ نوزاد است، نه برای تسکین درد کولیک.

این متخصص کودکان و نوزادان درباره دارو‌های خارجیِ آنتی‌کولیک که خیلی از والدین به‌خصوص مادران اصرار دارند آن‌ها را از بازار آزاد تهیه کنند، می‌گوید: به دلیل تحریم، دارو‌های خارجی زیادی وارد کشور نمی‌شود و آن‌هایی هم که وارد می‌شود، به صورت قاچاق و در شرایط غیراستاندارد است. ما نهاد دولتی یا شرکت بازرگانی نداریم که این دارو‌ها را تحت نظارت دولت و در شرایط استاندارد وارد کشور کند تا چرخه حمل‌ونقل درستی داشته باشد. به همین دلیل مصرف دارو‌های خارجی را اصلاً برای نوزادان توصیه نمی‌کنیم.‌

دکتر موسوی‌نژاد اضافه می‌کند: علاوه بر این، تمام قطره‌های کولیک از نوع پروبیوتیک هستند و خوراندن آن‌ها به نوزاد برای این است که تعداد و نوع باکتری‌های روده او را تغییر دهد تا نفخ نوزاد کم شود. درواقع یک نوع دلخوشی است ولی اثر دارویی و درمانی ندارد. دارو‌هایی هم که به شیوه نامتعارف وارد کشور می‌شوند و در خیلی از مراکز هم راحت به فروش می‌رسند و زود هم جواب می‌دهند و کودک را آرام می‌کنند، قطعاً حاوی آرام‌بخش هستند که صددرصد برای سلامت نوزاد ضرر دارند.

به نوزادتان آرام‌بخش ندهید

این متخصص اطفال به نکته خیلی جالب و مهمی اشاره می‌کند و می‌گوید: شربت‌های حاوی آرام‌بخش ظاهراً کودک را آرام می‌کند، اما واقعیت این است که روی سیستم عصبی او تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود کودک گیج و خواب‌آلود شود و همین، مادر را خوشحال می‌کند. چون فکر می‌کند دارو خیلی خوب اثر کرده و درد کودکش را برطرف کرده است. درواقع این آرامش ظاهری می‌تواند به نوزاد وقفه تنفسی دهد، باعث خواب‌آلودگی او شود و او نتواند خوب شیر بخورد و قندش افت کند و به دنبال افت قند ممکن است نوزاد دچار بی‌حالی و حتی تشنج شود. همین دو مورد خطرناک (افت قندخون و تشنج) باید والدین را آگاه و حساس کند تا دور این نوع دارو‌ها را خط بکشند.

این متخصص کودکان و نوزادان ادامه می‌دهد: دارویی مثل دیفن‌هیدرامین قبلاً برای درمان درد کولیک نوزاد تجویز می‌شد، اما چند سالی است که مصرفش برای کودک زیر ۲ سال ممنوع است؛ چون ممکن است باعث مرگ کودک شود. البته هنوز بعضی از پزشکان قدیمی آن را تجویز می‌کنند. این شربت، مشابه مطمئن‌تری مثل داروی سیتریزین دارد که ما برای علائم آلرژی و سرماخوردگی کودک تجویز می‌کنیم. اما هیچ‌وقت آن را به‌عنوان آرام‌بخش برای کودک توصیه نمی‌کنیم.

چند توصیه برای کاهش درد کولیک

این متخصص اطفال برای کاهش درد کولیک نوزاد توصیه‌ای می‌کند و می‌گوید: برای رفع یا کاهش کولیک، مادر باید نوزاد را در آغوش بگیرد، آرام‌آرام تکانش بدهد، موزیک‌هایی مثل صدای جاروبرقی، صدای سشوار یا هر موزیکی با صدای ممتد برایش پخش کند تا گریه‌اش کمی آرام شود وگرنه کولیک هیچ دارویی ندارد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->